Live

Investitori i ChatGPT-s: Inteligjenca Artificiale mund të lirojë njerëzimin nga nevoja për të punuar

13:19 / 01 Prill 2023

Nga Kosova Live

E ardhmja e inteligjencës artificiale mund të “lirojë njerëzimin nga nevoja për të punuar”, sipas Vinod Khosla-s, bashkëthemelues i Sun Microsystems dhe një investitor i hershëm në OpenAI, krijues i ChatGPT-s. Por është një e ardhme që Khosla paralajmëron se nuk do të vijë pa ndërprerje të mëdha apo konkurrencë globale.

Në një intervistë me Semafor, kapitalisti sipërmarrës parashikoi se 80 për qind e vendeve të punës mund të përfundoheshin nga Inteligjenca Artificiale në 25 vjet, transmeton Telegrafi.

“Ky transformim i madh është mundësia për të çliruar njerëzimin nga nevoja për të punuar. Njerëzit do të punojnë kur duan të punojnë në atë që duan të punojnë”, tha Khosla për Semafor.

Khosla është themeluesi i firmës VC Khosla Ventures, e cila ka investuar në kompani duke përfshirë DoorDash, Instacart, Impossible Foods, Wattpad dhe më shumë.
Për Semafor, ai tha se në vitin 2014 filloi të mendonte për një të ardhme me AI, madje duke parashikuar se përfundimisht shumica e mediave do të krijoheshin nga Inteligjenca Artificiale në të ardhmen dhe se Inteligjenca Artificiale do të prishë mësimin.

Shpërndaje në

U Kopjua