Live

Kosova lë prapa Japoninë me finale të fituara në xhudo

16:32 / 14 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Judo Inside ka publikuar një artikull përmes së cilës tregon për finalet e fituara nga shtetet, ku Kosova lë pas edhe Japoninë.

“Japonia ka fituar 65 për qind të të gjitha finaleve, që është e dyta më e larta pas Kosovës. Për dhjetë vite Kosova ka fituar 69 për qind të finaleve dhe më 2009 ishte hera e parë kur Majlinda Kelmendi fitoi për të parën herë titujt e Evropës dhe Botës për juniorë”, thuhet në shkrimin e Judo Inside.

Republika çeke dhe Kuba kanë nga 50 për qind, të pasuara nga Gjeorgjia, Kora me 55 për qind. Franca ka fituar 54 për qind të finaleve.

Derisa Rusia, Brazili e Holanda kanë fituar vetëm 50 për qind të tyre.

Shpërndaje në

U Kopjua