Live

Mustafa: Kurti po i sjell në gisht analfabetët funksional, askush nuk pyet se çfarë po punon e ku po i mban duart

18:31 / 18 Shtator 2023

Nga Kosova Live

Ish-kryeministri Isa Mustafa ka reaguar ndaj deklaratës së kryeministrit Albin Kurti i cili tha se zgjedhjet tani do ta zhduknin opozitën.

Ai përmend deklaratën e tij të dhënë para 11 viteve se “zgjedhjet në Prishtinë do ti fitoj me duar në xhepa”. Siç thotë Mustafa atë kohë ishin bërë punë të mëdha për të cilat shprehet se ato punë nuk bëheshin me duar në xhepa.

Mustafa shton se atëherë u bashkuan të gjithë me Kurtin kundër LDK-së e tani po këta sot duan ta rrëzojnë Kurtin.

Ish-kryeministri thotë se deklarata e Kurtit korrespondon me mënyrën se si erdhi në pushtet, “qartë se ai nuk po lodhet shumë, e në vend të kësaj po i sjell në gisht analfabetët funksional dhe kopjuesit e tij politik me retorikë propaganduese milimetrike.

“Askush nga ta nuk shtron pyetjen se çfarë po punon Albini e ku po i mban duart, por çfarë thotë Albini, i cili e ka kuptuar mirë logjikën e opinionit. Prandaj para se të ndërrohet Albini, duhet të ndryshojë opinioni”, shkruan Mustafa”, shkruan ai.

Reagimi i plotë:

Po lexoj sot disa deklarata dhe shkrime që mundohen të kundërshtojnë z. Kurti i cili kishte thënë se zgjedhjet tani do ta zhduknin opozitën. Si argument të tyre kundër Kurtit e marrin deklaratën, time të para 11 viteve se zgjedhjet në Prishtinë do ti fitoj me duar në xhepa. Në mandatin që kisha dhënë këtë deklaratë në Prishtinë kishim ndërtuar mbi 25 shkolla në qytet dhe fshatra, mbi 30 terrene sportive e shumë qendra mjekësore, kishim filluar me të madhe gjelbërimin e qytetit, punohej në përfundimin e Fabrikës së ujit në Shkabaj, në investimet në kogjenerim për ngrohje të qytetit nga TC Kosova B, punohej në ndërtimin e Sheshit Ibrahim Rugova dhe atij Zahir Pajaziti, përfundohej rruga B, që është shndërruar tani në qendër alternative të Prishtinës, përfundoheshin kolektorët dhe ndërtimi i rrugëve mbi ta në Lakrishtë dhe te banesat sociale, trajtohej unaza e jashtme e Prishtinës…. Këto nuk bëheshin me duar në xhepa, siç mendojnë disa sot. Unë besoja në punët që i bënim. Atëherë u bashkuan të gjithë me z. Kurti kundër LDK-së; të gjithë këta që sot duan ta rrëzojnë. Deklarata e z. Kurti korrespondon me mënyrën se si erdhi në pushtet. Qartë se ai nuk po lodhet shumë as për ekonominë, investimet, shkollat, spitalet… në vend të kësaj po i sjell në gisht analfabetët funksional dhe kopjuesit e tij politik me retorikë propaganduese milimetrike. Askush nga ta nuk shtron pyetjen se çfarë po punon Albini e ku po i mban duart, por çfarë thotë Albini, i cili e ka kuptuar mirë logjikën e opinionit. Prandaj para se të ndërrohet Albini, duhet të ndryshojë opinioni.

Shpërndaje në

U Kopjua