Live

Qendra Presidenciale “Clinton” kujton sulmet e NATO-s: 25 vjet më parë dëbuam me sukses forcat serbe

08:04 / 12 Qershor 2024

Nga Kosova Live

25-vjetori i çlirimit të Kosovës është kujtuar nga Qendra Presidenciale Clinton e cila në platformën X ka publikuar një video të presidentit amerikan, Bill Clinton.

Në postim thuhet se ShBA-ja në atë kohë i drejtoi aleatët e NATO-s në një fushatë ajrore që dëbuan me sukses forcat serbe, duke i dhënë fund një dekade shtypjeje dhe një fushate brutale të pastrimit etnik, duke i dhënë fund luftës në Kosovë.

“Aksioni ushtarak ndihmoi në rivendosjen e vetëqeverisjes për krahinën dhe çoi në pavarësi për Kosovën në 2008”, shkroi Qendra Presidenciale “Clinton” e cila paraqet punën, të kaluarën, të tashmen dhe të ardhmen e presidentit Bill Clinton.

Më 1999, në kohën kur u mor vendimi për të sulmuar caqet serbe, president i ShBA-së ishte Bill Clinton.

Shpërndaje në

U Kopjua