Live

13 festa zyrtare – këto janë ditët e pushimit për nxënësit dhe mësimdhënësit

18:38 / 08 Nëntor 2023

Nga Kosova Live

Si edhe vitin e kaluar shumë festa do të bien në ditë mësimi dhe në vitin e ri shkollor, me ç’rast nuk do të mbahet mësim.

Neni 7 i Udhëzimit Administrativ tregon saktë për festat zyrtare që janë në shtetin tonë.

Githësejt janë 13 festa zyrtare:

Festa e parë pas fillimit të Vitit të Ri shkollor është 28 Nëntori – Dita e Flamurit

Pastaj më 25 dhjetor janë Krishtlindjet Katolike.

Më 1 e 2 janar Viti i Ri

Më 7 janar Krishtlindjet ortodokse – shkollat ditë pushimi kanë 8 janarin.

17 Shkurti – Dita e Pavarësisë së Kosovës

31 mars – Pashkët Katolike – ditë pushimi është më 1 prill

9 prill – Dita e Kushtetutës

10 prill – Fitër Bajrami

1 Maj – Dita Ndërkombëtare e Punës

5 Maj – Pashkët Ortodoke

9 Maj – Dita e Evropës

12 Qershor – Dita e Paqes

16 Qershor – Kurban Bajrami

Shpërndaje në

U Kopjua