Live

Afrika e Jugut mbetet pa energji elektrike goditet me Ransomware

20:29 / 25 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Një virus ka goditur një faqe interneti që i përkiste furnizuesit të energjisë elektrike të Johanesburgut, City Power, që do të thotë shume njerëzit nuk mund të blejnë energji elektrike duke lënë qindra konsumatorë në errësirë.

City Power tha se virusi ka kriptuar të gjithë bazën e të dhënave dhe rrjetin e saj. Kompania ka paralajmëruar banorët në rrjetet sociale se konsumatorët nuk do të jenë në gjendje të hyjnë në faqen e internetit, të blejnë energji elektrike ose të paguajnë ose ngarkojnë faturat derisa të gjitha aplikacionet e prekura të jenë rindërtuar.

City Power është goditur me virusin e tipit Ransomware i cili kërkon një dëmshpërblime ,një pagesë në mënyrë që të rifitojë aksesin.

City Power është goditur me virusin e tipit Ransomware i cili kërkon një dëmshpërblime ,një pagesë në mënyrë që të rifitojë aksesin.

Shpërndaje në

U Kopjua