Live

Rrjeti social që mund ta kërcënojë Facebookun, Instagramin dhe TikTokun

09:04 / 19 Prill 2024

Nga Kosova Live

Aplikacioni është plotësisht i fokusuar në zë dhe fjalët e folura konvertohen automatikisht në tekst.

A ka vend në tregun e mbivendosur të mediave sociale për një aplikacion tjetër paksa të ndryshëm?

Tani për tani ne kemi aplikacione që janë kryesisht tekst, kemi aplikacione dhe rrjete për foto dhe video, dhe AirChat është i fokusuar në – zë. Edhe pse aplikacionet u prezantuan gjatë pandemisë në të cilën mënyra dominuese e bisedës është zëri (kujtoni Clubhouse), ato përsëri nuk u ngritën dhe nuk tërhoqën një numër të mjaftueshëm përdoruesish.

Ekipi që qëndron pas AirChat, i cili përfshin investitorin Naval Ravikant dhe ish-ekzekutivin e Tinder, Brian Norgaard, beson se ka një treg për aplikacione të fokusuara në zë.

Ata besojnë se zëri është një medium shumë më intim në krahasim me komunikimin tekstual, kështu që pasioni mund të përcillet në mesazhe, ndryshe nga teksti i zakonshëm “njerëzit janë krijuar për të rënë dakord me njerëzit e tjerë, dhe kjo kërkon vetëm një zë të natyrshëm të shpjeguar”.

Vetë aplikacioni është i ngjashëm në pamje dhe ndërfaqe me shumë rrjete sociale ekzistuese. Përdoruesit mund të postojnë përmbajtje, të ndjekin përdoruesit e tjerë, si përmbajtjen e tyre, etj. dhe mund t’u dërgojnë mesazhe direkt përdoruesve të tjerë të aplikacionit.

Por në vend të futjes së tekstit, fokusi është te zëri, në mënyrë që njoftimi të duhet të thuhet, dhe përdoruesit do të mund ta dëgjojnë atë në AirChat, por edhe – ta lexojnë. Domethënë, aplikacioni automatikisht do të konvertojë fjalimin në tekst për situatat në të cilat nuk dëshironi ose nuk mund të dëgjoni mesazhet e përdoruesve të tjerë. Por çështja është se nuk mund t’i shkruash, por vetëm t’i thuash.

Ky aplikacion u prezantua për herë të parë në fund të vitit të kaluar dhe së fundmi është ridizajnuar dhe është i disponueshëm për përdoruesit e telefonave Android dhe Apple, por vetëm për ata që kanë një ftesë.

Numri i përdoruesve po rritet vazhdimisht dhe do të jetë interesante të shihet se sa përdorues do të vazhdojnë ta përdorin atë, dhe kush thjesht do ta provojë dhe më pas do ta fshijë nga pajisja, ndërsa është përsëri e nevojshme të kujtojmë Clubhouse, i cili ishte dikur një aplikacion shumë i njohur dhe sot pothuajse askush nuk e përmend më.

Gjithashtu, në faqen Fast Company na kujtojnë konkurrentët që u shfaqën pas marrjes së Twitter nga Musk. Edhe pse kishin një ndjekje të madhe mediatike dhe megjithëse shumë përdorues të Twitter-it, d.m.th. platforma aktuale X njoftoi se ata po e braktisin atë rrjet social dhe synojnë t’i drejtohen disa zgjidhjeve alternative, Mastodon kishte vetëm 1.5 milion përdorues aktivë mujorë në fillim të vitit, ndërsa shifrat e Bluesky të Jack Dorsey janë pak më të mira dhe arrijnë në rreth dy milionë përdorues.

Shpërndaje në

U Kopjua