Live

Facebook ka ditëlindjen sot!

10:11 / 04 Shkurt 2023

Nga Çlirim Qeriqi

Rrjeti social gjigant, Facebook, sot feston ditëlindjen e 19-të.

Më 4 shkurt 2004, Mark Zuckerberg, një student i dytë i Harvardit, hapi Facebook-un, një faqe interneti në media sociale që ai kishte ndërtuar për të lidhur studentët e Harvardit me njëri-tjetrin. Të nesërmen, mbi një mijë njerëz ishin regjistruar dhe ky ishte vetëm fillimi. Faqja u shndërrua shpejt në një nga kompanitë më të rëndësishme të mediave sociale në histori.

Sot, Facebook është një nga kompanitë më të vlefshme në botë, me mbi 2 miliardë përdorues aktivë mujorë.

Facebook ishte një nga forcat kryesore që e solli internetin në fazën e plotë me pjesëmarrje të lartë përdoruesish.

Tani produkt i Meta-s, Facebook-u vazhdon të dominojë tregun e mediave sociale, duke gjeneruar deri tani më shumë të ardhura nga reklamat dhe duke mbajtur mbi gjysmën e pjesës totale të tregut.

Shpërndaje në

U Kopjua