Live

Inflacioni në Eurozonë arriti në 9.9 për qind

16:36 / 20 Tetor 2022

Nga Kosova Live

Inflacioni vjetor në Eurozonë për muajin shtator ka arritur në 9.9 për qind.

Sipas të dhënave të Zyrës evropiane të Statistikave, në gusht kjo normë ishte 9.1 për qind kurse në shtator të vitit 2021 ishte 3.4 për qind.

Sa i përket Bashkimit Evropian, norma e inflacionit në shtator 2022 ishte 10.9 për qind nga 10.1 për qind në gusht, kurse një vit më herët ishte 3.6 për qind.

Normat më të ulëta u regjistruan në Francë me 6.2 për qind, Maltë me 7.4 për qind dhe Finlandë me 8.4 për qind.

Derisa vlerat më të larta u regjistruan në Estoni me 24.1 për qind, Lituani me 22.5 për qind dhe Letoni me 22 për qind.

“Kontributi më i lartë në normën e inflacionit të Eurozonës erdhi nga energjia me 4.19 pikë përqindje, ndjekur nga ushqimi, alkooli e duhani me 2.47 pikë përqindje, shërbimet me 1.80 pikë përqindje dhe mallrat industriale joenergjetike me 1.47 pikë përqindje”, thuhet në raport.

Shpërndaje në

U Kopjua