Live

Kompanitë nga Drenica refuzojnë të bashkëpunojnë me Serbinë, duke prioritetizuar Identitetin Kombëtar mbi benefite financiare

17:01 / 28 Maj 2023

Nga Kosova Live

Në një shfaqje guximtare solidariteti dhe përkushtimit të pandërprerë ndaj identitetit kombëtar, kompanitë në Drenicë kanë marrë një vendim të fortë duke refuzuar të dërgojnë serbët në një miting të organizuar nga Presidenti serb, Vuçiq.

Edhe pse kanë marrë oferta të mahnitshme, këto kompani kanë zgjedhur të vënë parasysh vlerat dhe mirëqenien e popullit mbi fitimet financiare dukë u përgjigjur vetëm me një fjalë dhe atë refuzim.

Në një prononcim me pronarin e njerës kompani nga Drenasi Lindi Tours ka deklaruar publikisht refuzimin e tyre për të qenë pjesë e inciativës se Vuçiqit për Serbinë. Kur u pyet për vendimin e tyre, Lindi Tours theksoi se ofertat ishin për përfitime financiare dhe për këtë arsye ishin irelevant kur është në pytje vlerat themelore të njerëzve dhe identitetit kombëtar.

Ky qendrim i guximëshem i marrë nga kompania turistike Lindi Tours ishin në përputhje edhe kompanitë tjera nga Drenasi e Skenderaji që gjitheashtu kanë refuzuar ftesën.

Shpërndaje në

U Kopjua