Live

Paralajmërohet protestë në Prishtinë për hapjen e rrugës “Xhorxh Bush”

20:31 / 06 Janar 2024

Nga Kosova Live

Më 14 janar është paralajmëruar protestë në Prishtinë me  kërkesën për hapjen e rrugës “Xhorxh Bush”.

Protestën e ka paralajmëruar faqja “Vrojtuesit e Lagjes” në Facebook.

Në paralajmërim, organizatorët e protestës kanë thënë se mbyllja e rrugës ka shkaktuar probleme në trafik e kolona të gjata.

“Pas mbylljes së rrugës, kemi përballur një problem të vazhdueshëm me trafikun dhe kollonat e gjata që kanë shkaktuar ndërprerje në qarkullim. Protesta jonë është e organizuar në mënyrë paqësore dhe e ligjshme për të shprehur nevojën tonë për të hapur këtë rrugë të rëndësishme për qytetarët e lagjes. Data e protestës është 14.01.2024, ku pritet të mblidhemi në pikën e mbylljes së rrugës Xhoxh Bush në një shenjë solidariteti dhe thirrje për veprime”, thuhet në njoftim.

Protesta do të mbahet me fillim prej orës 12:00.

Njoftimi i plotë:

Protesta për Hapjen e Rrugës Xhorxh Bush – 14.01.2024

Përshëndetje qytetarë të lagjes së Prishtinës!

Në përpjekje për të ndryshuar situatën e krijuar pas mbylljes së rrugës Xhorxh Bush, ju ftojmë të bashkoheni në një protestë paqësore të organizuar për të kërkuar hapjen e kësaj rruge të rëndësishme.

Pas mbylljes së rrugës, kemi përballur një problem të vazhdueshëm me trafikun dhe kollonat e gjata që kanë shkaktuar ndërprerje në qarkullim. Protesta jonë është e organizuar në mënyrë paqësore dhe e ligjshme për të shprehur nevojën tonë për të hapur këtë rrugë të rëndësishme për qytetarët e lagjes.

Data e protestës është 14.01.2024, ku pritet të mblidhemi në pikën e mbylljes së rrugës Xhoxh Bush në një shenjë solidariteti dhe thirrje për veprime. Protesta do të fillojë në orën [specifikoni orën e fillimit] dhe do të mbahet në mënyrë paqësore.

Ju lutemi të bashkoheni në këtë thirrje për hapjen e rrugës dhe për zgjidhjen e problemit të trafikut që ka prekur komunitetin tonë për një kohë të gjatë. Ndihma dhe përkrahja juaj janë të domosdoshme për të bërë zërin tonë të dëgjohet dhe për të arritur qëllimin tonë.

Me kete njoftojm autoritetet komunale dhe Kosovo Police për protestën tonë paqësore. Kërkojmë nga të gjithë pjesëmarrësit të ruajnë qetësinë dhe të respektojnë ligjin gjatë protestës.
Ju faleminderit për përkrahjen tuaj në këtë çështje të rëndësishme për komunitetin tonë. Bashkë, mund të ndryshojmë gjërat për mirë!

Shpërndaje në

U Kopjua