Live

Tajlanda dhe Kosova shënojnë 10 vjet të lidhjeve diplomatike

11:33 / 10 Nëntor 2023

Nga Kosova Live

Tajlanda dhe Kosova kanë një marrëdhënie diplomatike për 10 vjet.

Në përpjekje për të forcuar më tej marrëdhëniet tregtare, Ambasada e Republikës së Kosovës organizoi të premten një tryezë të rrumbullakët ndërmjet delegatëve nga të dy vendet në Bangkok.

Dialogut ekonomik iu bashkua Kiat Sittheeamorn, ish-presidenti i Thailand Trade, i cili ndau një përmbledhje të investimeve të këtij lloji me delegacionin e Kosovës, ndërsa i siguroi ata se, megjithëse politika tajlandeze ka qenë gjithmonë e gjallë, kjo nuk do të ndikonte në investimin e tyre. Ai u tha pjesëmarrësve se ka shumë mundësi për të bërë punë të mira.

Ndryshe sipas profilit të Bankës Botërore, Tajlanda renditet e treta në mbrojtjen e investitorëve pakicë për lehtësinë e të bërit biznes në një raport të vitit 2020, ndërsa Kosova u rendit e 12-ta në mesin e vendeve për të bërë biznes sipas Bankës Botërore, shkruan nationthailand.com

Disa përfaqësues të biznesit nga industri të ndryshme fluturuan nga Kosova për ngjarjen e së premtes.

Ulpiana Lama, shefja e misionit në Ambasadën e Kosovës në Bangkok, tha se tryeza është vetëm hapi i parë. “E dyta do të jetë çuarja e bizneseve tajlandeze në Kosovë për të parë vetë dhe për të eksploruar mundësitë që vendi ka për të ofruar.”

Shpërndaje në

U Kopjua