Live

Varhelyi: Për Kosovën rruga evropiane po vjen përmes një dialogu të suksesshëm

15:09 / 08 Nëntor 2023

Nga Kosova Live

Komisioneri për Fqinjësi dhe Zgjerim, Oliver Varhelyi, ka theksuar se rruga evropiane për Kosovën, vjen përmes një dialogu të suksesshëm në raport me Serbinë.

Varhelyi, këtë e tha, kur u pyet nëse deri tani ka ndonjë vendim për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Evropës, gjatë adresimit të sotëm për medie

”Po, ka një aplikim për anëtarësim nga Kosova, gjendet në Këshill”.

”Këshilli nuk ka pyetur Komisionin të japë një opinion për të. Ne jemi të gatshëm të japim mendimin”.

”S’është detyrë e imja të interpretoj pozicionin e Këshillit apo anëtarëve, por ndjejmë se këtë mund ta lexojmë edhe në raportin tonë se për Kosovën rruga europiane po vjen përmes një dialogu të suksesshëm”.

”Dhe sot duhet të lexojmë dyfish mundësitë për ta bërë dialogun të suksesshëm”.

Shpërndaje në

U Kopjua