Live

ENQA dhe EQAR sërish mund ta përjashtojnë Kosovën

09:04 / 05 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Arsimi i lartë i Kosovës rrezikon sërish të mbetet jashtë asociacioneve evropiane të cilësisë në arsim – ENQA dhe EQAR, për shkak të mos emërimit të drejtorit të AKA.

Përfaqësues të Komisionit Parlamentar për Arsim po kërkojnë që me urgjencë të emërohet drejtori i Agjencisë së Kosovës për Akreditim (AKA). Kjo meqë, muajin e ardhshëm, Asociacioni Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (ENQA) dhe Regjistri Evropian për Sigurimin e Cilësisë në Arsimin e Lartë (EQAR) vendosin për anëtarësinë e AKA-së në këto institucione.

Mosemërimi deri tash i kësaj pozite, sipas deputetëve, mund të ndikojë negativisht në vlerësimin e ENQA-s dhe EQAR-it, shkruan gazeta e Prishtinës  “Koha Ditore”.

AKA-ja udhëhiqet me ushtrues detyre që nga viti 2015. Procedurat e konkursit për drejtor të këtij institucioni kanë përfunduar në tetor të vitit 2018, por që nga ajo kohë emërimi është bllokuar nga ministri i Arsimit, Shkencës dhe Teknologjisë (MASHT), Shyqiri Bytyqi.

MASHT-i nuk është përgjigjur përse është zvarritur kaq gjatë ky emërim dhe nëse ka gjasa që të plotësohet kjo pozitë ditëve në vijim. Ministria e Administratës Publike (MAP) ka konfirmuar se deri tash nuk ka marrë asnjë rekomandim nga ministri Bytyqi për kandidatin potencial për drejtor të Agjencisë së Kosovës për Akreditim.

Shpërndaje në

U Kopjua