Live

Google pagun trefish me shumë rreth platëformës “Bug Bounty”

15:41 / 29 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Google po njofton shuma shumë më të larta për dobësi për Chrome, Chrome OS dhe Google Play. Google po rrit listën paraprake për programin e saj “Bug Bounty” rreth Chrome, duke dyfishuar pagesat prej $ 15,000 deri në $ 30,000 nga varësia e dobësisë së gjetur (bugs). Gjithashtu po trefishon pagesat bazë për Chrome në 15,000 dollarë.

Rritja e pagës me vlerë të madhe është pjesë e projektit të hapur e burimit rreth Chromium të Google, i cili furnizon shumicën e kodit për shfletuesin e Google Chrome. Programi i “Bug Bounty” për dobësitë në Chrome qe u krijua në vitin 2010.

Përditësimi i “Bug Bounty” të Chrome gjithashtu përfshin një dyfishim të pagesave në $ 1,000 për dobësitë e gjetura nëpërmjet fuzzers që veprojnë nën programin Chrome Fuzzer. Fuzzing është një formë e testimit të softuerit të automatizuar ku kërkuesit ekspozojnë kodin në të dhëna të pavlefshme, të papritura ose të rastësishme, si një mënyrë për të identifikuar dobësitë dhe gabimet e softuerit.

Shpërndaje në

U Kopjua