Live

Google Play goditet nga Aplikacionet e rrejshme

09:34 / 02 Gusht 2019

Nga Kosova Live

205 aplikacione dhe mbi 32 milion shfrytëzues të platefomrës Android janë infektuar nga aplikacionet e rrejshme

Duket se Google po humbet në një betejën kundër aplikacioneve te rrejshme për përdoruesit e Android. Kompania arriti te hostoj me shumë se 205 aplikacione të dëmshme në Google Play vetëm në korrik. Këto aplikacione u shkarkuan mbi 32 milion herë në total vetëm muajin e kaluar.

Pjesa më e madhe e softverit të dyshimtë – 188 për të siguruar saktësisht – ofrojnë reklama të fshehura, nga llogaritin 19.2 milion instalime. Pjesa tjetër e applikacioneve ranë nën kategoritë e abonimeve, mashtrimit të reklamave, stalkerware, aplikacioneve të rreme, mjeteve për rreme antivirus tha studiuesi i malware-it të ESET Lukas Stefanko

Me startimin e këtyre aplikacioneve, ato fshehin ikonat e tyre nga ekrani fillestar.Ata kryesisht nuk kanë asnjë funksionalitet, përveç shfaqjes së reklamave të ekranit të plotë tek përdoruesi.

“Të gjitha këto aplikacione dhe numra bazohen në hulumtime, boge, raporte gjatë muajit Korrik ,” shpjegoi Lukas. Ne kontaktuam me Google, por asnjë nga përfaqesues i saj nuk ishte në dispozicion për komente në kohën e publikimit. Ne do ta riparojmë këtë pjesë në përputhje me rrethanat nëse dëgjojmë përsëri tha Lukas Stefanko.

Shpërndaje në

U Kopjua