Live

Janë hakuar me shume se 100 000 të dhëna të studentëve

09:39 / 03 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Një shkollë në Amerikë ka qenë cak i një incident i shkeljeve të të dhënave duke marrur të dhënat personal mbi personelin dhe studentët.

The Washoe County School District (WCSD) në Nevada njofton një shkelje të të dhënave, duke përfshirë 114,000 studentë të regjistruar në WCSD midis viteve 2001 dhe 2016, dhe “një numër shumë më i vogël i stafit të punësuar gjatë së njëjtës periudhë”, thuhet në një njoftim për shtyp WCSD.

Vetëm emrat e studentëve dhe disa ditëlindje u ekspozuan, thuhet në deklaratë. Për më tepër, një numër i vogël i emrave të stafit dhe adresave të postës elektronike u ekspozuan, por shumica e adresave të postës elektronike nuk janë më në përdorim. Informacioni i mëtejshëm i identifikimit nuk u zbulua dhe nuk është kompromentuar, tregon WCSD.

“Në Qarku Washoe County School ne e marrim shumë seriozisht sigurinë e të gjithë studentëve, familjeve dhe të dhënave të stafit,” tha Sidford. “Kontraktuesit tanë janë duke u marrur nga afër për të siguruar mbrojtjen më të mirë për te dhënat përsonale ne WCSD” tregon WCSD .

Shpërndaje në

U Kopjua