Live

Kujdes nga ky aplikacion mashturese në Google Play

12:39 / 05 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Përkundër përpjekjeve dhe përmirësimeve që Google vazhdon të zbatojë në “dyqanin digjitale” të tij zyrtar të aplikacioneve Google Play, ka ende shumë përdorues që shkarkojnë aplikacione mashtruese që përfundojnë duke e humbur kohën e tyre ose madje duke i shkaktuar atyre shpenzime të paplanifikuara.

Një nga strategjitë që ka punuar me vite në të gjitha llojet e mashtrimeve dhe sulmeve janë ato që përfitojnë nga interesi i përdoruesve për të gjetur një partner, apo vetem duke vendosur një fotografi të ndonjë vajzje të zhveshur.

Zhvilluesit e aplikacioneve mashtruese përpiqen t’i mbajnë aplikacionet e tyre të mos krijojnë dyshime midis përdoruesve që janë gati t’i shkarkojnë ato. Kjo është arsyeja pse ata përpiqen të marrin një numër të lartë shkarkimesh dhe vlerësime pozitive për të shërbyer si një referencë për njerëzit e ardhshëm që nuk dyshojnë që do të shkarkojnë aplikacionin.

Nëse shikojmë informacionin e dhënë nga kjo kërkesë, shohim se si ai ka më shumë se një milion instalime dhe më shumë se 20,000 vlerësime të përdoruesve, me një rezultat mesatar prej 4 yje nga 5. Kjo mund të çojë në konfuzion për shumicën e përdoruesve që mendojnë se ajo është një aplikim i ligjshëm, pasi ata e instalojnë atë në pajisjet e tyre për të filluar bisedën me përdoruesit e supozuar të së njëjtës aplikacion.

Sidoqoftë, hetimet e hulumtuesit për siguri kibernetike te Estit Lukas Stefanko ka treguar që programe te tjera te profileve të “HOT” CHAT CHANNELS janë vetëm bots të programuar . Për më tepër, imazhet e zonjave shkarkohen nga Interneti duke përdorur Google Image, dhe për të vazhduar bisedën me ta është e nevojshme të fitoni “pikë zemre”, pikë që merren duke shfaqur reklama ose duke bërë pagesa ne shuma te caktuara parash.

Shpërndaje në

U Kopjua