Live

Mbyllet “DOKUFEST XVIII”, shpallen fituesit

12:39 / 11 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Për nëntë ditë më radhë, Prizreni frymoi në frymën e Dokufestit. Në festivalin ndërkombëtarë të filmit të shkurtër dhe dokumentarëve, sivjet u shfaqën 282 filma.

Mbrëmë me 10 gusht u bënë të ditur edhe emrat e fituesve.

BALKAN DOX
Juria: Krzystof Gierat, Mania Akbari, Luke Brawley.

FILMI FITUES: “TIMEBOX”  me regji nga Nora Agapi.

Juria e njëjtë zgjodhi zgjodhi për ‘Çmimin Special’ në këtë kategori, filmin “ON THE WATER” nga Goran Deviq, si dhe çmimin BEST BALKAN NEWCOMER për filmin “CENTAR” me regji të Ivan Markoviqit.

INTERNATIONAL – FEATURE DOX

Juria: Adam Szymczyk, Stephanie Fuchs dhe James Lattimer.
FILMI FITUES: “PRESENT. PERFECT” me regji nga Shengze Zhu.

INTERNATIONAL DOX – SHORT

Juria: Neil Young, Adele Kohout dhe Leonardo Bigazzi.
FILMI FITUES: “WILD BERRIES” me regji nga Marianna Vas dhe Hedda Bednarszky.

INTERNATIONAL SHORTS

Juria: Daniel Vadocky, Lendita Zeqiraj dhe Sudeep Sharma.
FILMI FITUES: “BROTHERHOOD” me regji nga Meryam Joobeu.
Juria e njëjtë zgjodhi për ‘Çmimin Special’ në këtë kategori filmin “ALL INCLUSIVE” nga Teemu Nikki

GREEN DOX

Juria: Deniz Buga, Kati Juurus dhe Hanna Atallah.
FILMI FITUES: “EARTH” me regji nga Nikolaus Geyrhalter.
Juria e njëjtë zgjodhi për ‘Çmimin Special’ në këtë kategori filmin “THE HOTTEST AUGUST” nga Brett Story, si dhepërzgjodhi për ‘Çmim Special’ filmin “ACID FOREST” me regji të Rugilė Barzdžiukaitė.

HUMAN RIGHTS DOX

Juria: Erëmirë Krasniqi, Simon Kilmurry dhe Sara Ruster
FILMI FITUES: “TINY SOULS” me regji nga Dina Naser.
NATIONAL
Juria: Ilir Hasanaj ,Lala-Meredith Vula dhe Enrico Vannuci.
FILMI FITUES: “PICK A NAME” me regji nga Dritëro Mehmetaj.

ÇMIMI I AUDIENCËS

Çmimi i audiencës shkon për filmin “THE REFORMIST – A FEMALE IMAM” nga Marie Skovgaard.

ÇMIMI I DISTRIBUIMIT

Çmimi i audiencës i shkoi filmit  “DËSHMIA” nga Lum Radoniqi.
 

Shpërndaje në

U Kopjua