Live

Si ta testojmë shpejtësinë e internetit ?

09:01 / 06 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Ka mbi 4,39 miliardë njerëz që përdorin Internetin në të gjithë botën. Si ligjet dhe rregulloret në internet, shpejtësia e Internetit gjithashtu ndryshon nga një vend në tjetrin. Ofruesi juaj i shërbimit të Internetit (ISP) mund të pretendojë të sigurojë shërbimin më të shpejtë të Internetit në qytet, por realiteti mund të jetë larg nga e vërteta dhe kjo është aty ku faqet e internetit të testit të shpejtësisë së Internetit janë në dispozicion.

Ekzistojnë mijëra faqe në internet që lejojnë përdoruesit të kontrollojnë shpejtësinë e tyre në internet, por vetëm disa tregojnë rezultate të sakta dhe autentike. Për lehtësinë tuaj, ne kemi bërë publikuar 5 nga faqet e internetit më të mira të testit të shpejtësisë në internet.

1.Speedcheck – lejon përdoruesit të testojnë shpejtësinë e Internetit të tyre duke klikuar thjesht në butonin “Start Test”. Pas testimit, rezultatet e shfaqura nga Speedcheck përfshijnë shpejtësinë e Internetit tuaj (shkarkimi dhe ngarkimi) dhe kush është ISP-ja juaj.

2. FAST – gjithashtu një nga faqet e internetit më të vizituara për testin e shpejtësisë. Mundësohet nga Netflix dhe automatikisht teston shpejtësinë e Internetit kur vizitoni faqen në internet.

3. Test My Internet – lejon përdoruesit të kryejnë tre lloje të testeve. 1: Shpejtësia e shkarkimit, 2: Shpejtësia e ngarkimit dhe 3: Shpejtësia automatike.

4. Broadband Test -është një nga faqet e internetit më të njohura të testit të shpejtësisë së Internetit në Mbretërinë e Bashkuar. Uebsajti gjithashtu lejon përdoruesit të krahasojnë shpejtësinë e tyre në internet me fqinjët tuaj, megjithatë kërkon që ata të sigurojnë emrin e tyre, adresën e postës elektronike dhe emrin e ISP.

5. Internet Health Test

Shpërndaje në

U Kopjua