Live

Te dhëna shumë të ndjeshme te Sigurimit të inteligjencës Ruse FSB janë hakuara.

15:26 / 23 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Shërbimi Federal i Sigurisë i Rusisë , të shtunën më 13 korrik ishte cak i një një sulm kibernetik, duke humbur rreth 7.5TB të të dhënave shumë të ndjeshme . Agjencia u hackua nëpërmjet një prej kontraktorëve të saj, SyTech, nga një grup hakerësh te ashtuquajtur ” V1ru $’. Ku ky grup la nje prove tek kompania Sytech.

Me pas këto të dhënat u kaluan në grupin më të madh të piraterisë Revolucioni Dixhital (@ D1G1R3V në Twitter), i cili u  shpërnda në media dhe e  publikoi atë në Twitter.  Ku nga ky grup ka shteti i Rusise ka pas shum sulme kiberntike.

Ne këto te dhëna u gjenden zbuloi disa projekte të FSB që kishin për qëllim heqjen e anonimizimit të komunikimeve të Tor-it, krijimin e një interneti të mbyllur për vendin dhe mbledhjen e informacionit përmes rrjeteve  social mbi qytetarët. Forbes dhe mediat e tjera kryesore të lajmeve perëndimore morën dokumente të ndryshme nga publiki i tyre.

Portali jone Kosova.live përmes burimeve te saja, ka siguruar te dhënat e ndjeshme te inteligjencës ruse 7.5 TB. Te cilat do te behën publike ne vazhdimësi.

Shpërndaje në

U Kopjua