Live

Zhdukja e akullit polar

14:33 / 08 Gusht 2019

Nga Kosova Live

NASA ndjek ndryshimet  e akullit polar në Detin Arktik, dhe publikoi një video për të konfirmuar humbjen e akullit. Ndryshimet u vëzhguan nga viti 1984 në 2016. Sipas kësaj video, humbja e parë e akullit ndodhi në vitin 1989, dhe pati një tjetër në mesin e viteve 2000.

Mbulesa e akullit që është zhdukur nder vite, dhe përfshin rreth 20% të mbulesës totale të akullit në Arktik. Në vitin 2016, akulli u zvogëlua për  3%. Në vitin 1984, mbulesa e vjetër e akullit ishte 1.86 milion km katror. Gjersa vitin 2016, kjo sipërfaqe u zvogëlua për në 110,000 km katror.

Shpërndaje në

U Kopjua