Live

106 million të dhëna sensitive u hakuan

14:17 / 30 Korrik 2019

Nga Kosova Live

FBI arrestoi një ish-inxhinier softuerësh nga Seattle me akuzën e mashtrimit dhe marrjën e më shumë se 106 million të dhënave të konsumatorëve në Capital One Financial Corporation përmes një gabim qe kishte ndodhur ne konfigurimin e firewall nga ana e kompanisë.

Ajo arriti të vidhte emrat, mbiemrat, ditëlindjet, numrat e sigurmëve shoqërore, numrat e llogarive bankare dhe informacione të tjera personale etj. Hetimi zbuloi se hakerja kishte marrur të dhëna për 100 milion njerëz në Shtetet e Bashkuara dhe 6 milion njerëz në Kanada.

Paige A. Thompson, 33 vjeçe, postoi në GitHub në lidhje me ndërhyrjen që kishte bëre , në të cilën kishte ndodhi midis muajit Marsit dhe muajit Korrikut. Një tjetër përdorues i GitHub kontaktoi Capital One dhe pasi kompania financiare konfirmoi ndërhyrjen dhe vjedhjen, e riparoi gabimin ne konfigurim qe kishte pasur.

Capital One njoftoi me shpejtësi organet kompetente për zbatimin e ligjit për vjedhjen e të dhënave ,duke lejuar FBI të gjurmonte ndërhyrjen. Gjë qe arriti te kapte 33 vjeçaren.

Shpërndaje në

U Kopjua