Live

Aplikacion që targeton fëmijën tuaj

16:21 / 07 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Një tjetër rast i analizuar se bashku me ekspertin e sigurisë Lukas Stefanko dhe stafit te Kosova.live, kohët e fundit me mashtrimin rreth një aplikacion që ndodhet ne Google Play, ka të bëjë me një aplikim që synon fëmijët e vegjël. Këto lloje aplikacione , së bashku me videot që mund të shikohen në platforma të tilla si YouTube, janë nga aplikacionet më të vlerësuara nga prindërit sepse lejojnë që fëmijët të argëtohen për periudha të gjata kohore.

Kjo aplikacion gjithashtu ka më shumë se një milion shkarkime dhe një vlerësim kryesisht pozitiv të më shumë se 18,000 përdoruesve të supozuar që e kanë shkarkuar më parë. Kjo mund t’i bëjë prindërit që duan të instalojnë këtë kërkesë të besojnë dhe ta bëjnë këtë pa shqyrtuar lejet e kërkuara.

Kjo aplikacion gjithashtu fiton të ardhura nga shfaqja e reklamave nga përdoruesi, dhe ne nuk do të kishim asgjë për të kundërshtuar nëse nuk do të ishte sepse zhvilluesit e saj kanë përfshirë mundësinë për të paguar për të hequr këto reklama. Kjo nuk do të ishte e rrezikshme nëse nuk do të ishte sepse, herë pas here, shfaqet një dritare që ju fton të paguani për të eleminuar reklamat.

Nëse marrim parasysh se kjo kërkesë ka shumë të ngjarë të përdoret nga një fëmijë, mundësia e shtypjes së butonit që autorizon pagesa është shumë e lartë. Sigurisht, pagesa do të jetë efektive vetëm nëse përdoruesi i asaj pajisje ka një kartë krediti të lidhur me llogarinë e tyre në Google Play, diçka që nuk është aq e pazakontë.

Shpërndaje në

U Kopjua