Live

Arrestohet hakeri 20-vjeçar

21:54 / 12 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Liam Reece Watts, i cili përshkruhet nga policia si “i papjekur”, u mburr për sulmet kunder policisë në mediat sociale dhe u dënua me 16 muaj burgim.

Liam Reece Watts përdori program të veçant për të mbingarkuar faqet e internetit të Policisë së Mançesterit dhe të Cheshire.

Sistemet ishin në shënjestër të sulmeve të shpërndara të shërbimit, ose DDoS, në të cilat faqet e internetit janë në shënjestër të një rrjeti kompjuterash ose botnet.

Watts, nga Chorley në Lancashire, u mburr në mediat sociale duke marrur fajin për faqet pas sulmeve në gusht 2018 dhe mars 2019. Një llogari në Twitter me emrin Synic, i cili mori përgjegjësinë për sulmin në gusht, u gjurmua përsëri në Watts.

20-vjeçari u deklarua fajtor në Chester Crown Court për dy akuza të veprimeve të paautorizuara me qëllim të dëmtimit të funksionimit ose parandalimit,pengimit të qasjes në një kompjuter.

Shpërndaje në

U Kopjua