Live

B0r0nt0K Ransomware

08:57 / 26 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Një ransomware i ri i quajtur B0r0nt0K është duke kriptuar te dhënat përdoruesve te sistemin operativ të ndryshëm dhe duke kërkuar 20 bitcoin, ose 174,827.8 euro si shpërblim për te marrur qasjen përseri në kompjuterin e tyre. Ky ransomware është i njohur për të infektuar serverët e Linux, por gjithashtu mund të jetë në gjendje të krijonte kripitim edhe tek përdoruesve e Windows. Ky virus kompjuteri pavarësisht kriptimit te fila-ve,bënte ndryshime edhe ne Startup settings , Registry entries etj

Në disa postim nëpër forume të ndryshme, një përdorues deklaroi se një klienti i tij ishte infektuar me Ransomware e ri B0r0nt0K. Ransomware B0r0nt0K arriti te futej në Ubuntu 16.04 dhe kishte kriptuar të gjitha file-at dhe duke i riemëruar ose duke ju shtuar .rontok fila-ve.

Për të enkriptuar te dhënat tuaja, sulmuesi kërkon 20 Bitcoin që duhet të paguhen brenda tre ditëve nga dita e sulmit. Nëse nuk vepron kështu, sulmuesi fshin të dhënat.

Shpërndaje në

U Kopjua