Live

Data e zgjedhjeve ne varësi të LDK-se

12:33 / 26 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Sipas burimeve  nga Zyra  e Presidentit, takimi konsultues me partitë politikë do behet pas Kuvendit Zgjedhor te LDK-se, qe do mbahet me 3  Gushte  2019.

Bazuar ne burimet e Kosova.live, Presidenti Thaqi është duke pritur përfundimin e Kuvendit Zgjedhor te LDK-se për te caktuar takimin konsultues me partitë politike.

Bazuar ne Kushtetutën  e Republikën e Kosovës, Presidenti duhet te ftoj fillimisht PAN-in, për te ju ofruar mundësinë caktimit te mandatarit te mundshëm për themelimin e qeveris, pas dorëheqjes se Kryeministrit Haradinaj javën qe lemë pas. Rrethanat politike te krijuara, nuk janë premtuese për themelimin e një qeverie te re nga PAN, dhe me shume gjase Kosova duhet do shkoj ne zgjedhje te parakohshme.

Bazuar ne burimet pra zyrës se presidencës, caktimi i datës se zgjedhjeve i kushtëzuar nga Kuvendi Zgjedhor i LDK-se, përcakton kohen parasë cilës date nuk do jetë e mundur caktimi i datës se zgjedhjeve. Dhe kjo  date është 8 Shtatori 2019. Andaj dhe zgjedhjet teorikisht nuk do jen te munduara te mbahen para 8 shtatorit 2019.

Shpërndaje në

U Kopjua