Live

Dënohet me 27 muaj Hakeri pas një sulmi që kishe bërë gjatë viti 2013-2014

08:50 / 25 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Një haker 23-vjeçar nga Utah i cili nisi një seri sulmesh DDoS kundër shërbimeve të shumta online ne internet, dhe kompanive për te  lojërave online si Sony PlayStation dhe Valve Software’s Steam  në mes të dhjetorit 2013 dhe janarit 2014, është dënuar me 27 muaj burg.

Sulmuesi i DDoS i cili kishte  shkatërruar lojën e shumë gamenëve gjate kohës se krishtlindjeve  merr 27 muaj burg

Austin Thompson, i njohur si “DerpTroll”, u shpall fajtor në nëntor 2018, pasi ai pranoi të ishte pjesë e DerpTrolling, një grup hakerash që qëndronte pas sulmeve DDoS kundër disa platformave kryesore të lojërave online, përfshirë, Sony PlayStation network.,Valve Software’s Steam gjatë Krishtlindjeve.

Thompson në mënyrë tipike përdorte llogarinë e Twitter @DerpTrolling për të postuar screenshots ose fotografi të tjera që tregojnë se serverët e viktimave ishin down jashtë funksionit për përdorim. Thotë Departamenti i Drejtësisë të Shteteve të Bashkuara.

Sipas një njoftimi për shtyp të Departamentit të Drejtësisë të SHBA, të botuar të mërkurën, veprimet e Thompson i bënë ndërmarrjeve të paktën $ 95,000 dëme. I pandehuri u arrestua në verën e vitit të kaluar.

Thompson është aktualisht i lirë në obligacion dhe është urdhëruar të dorëzohet tek autoritetet më 23 gusht 2019 për të filluar dënimin e tij.

Shpërndaje në

U Kopjua