Live

EU CYBERSECURITY ACT

16:12 / 04 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Unifikimi dhe avancimi I standardeve ne EU dhe ne fushën e sigurisë kibernetike është një synim i cili tanimë ka bazën e saj ligjore.

Se shpejti mund te kemi Agjencinë për Sigurinë kibernetike ne EU e cila do ndihmoj shtete anëtarë qe të parandalojnë dhe reagojnë ndaj sulmeve kibernetike.

Ashtu siç e kemi theksuar ne vitet qe lamë pas Ransomware zë vend te posaçëm në adresimin e sigurisë kibernetike nga organet e EU-se si një sfidë dhe kërcënim për sigurinë kibernetike.

Cybersecurity act vendos aplikimin e standardeve tanimë te njohura si ne GDPR:
– On stop shop
– Cybersecurity by Design dhe
– EU Cybersecurity Certification

Shpërndaje në

U Kopjua