Live

Facebook pranon të paguajë 5 miliardë dollarë gjobë dhe ngritjen e një Programi të ri për Privatësi për 20 vjet e ardhshme

08:17 / 25 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Komisioni Federal i Tregtisë (FTC) sot konfirmoi zyrtarisht se Facebook ka rënë dakord të paguajë një gjobë prej 5 miliardë dollarësh mbi shkeljet e privatësisë që rrethojnë skandalin e Cambridge Analytica.

Përveç dënimit me shumë miliarda dollarë, kompania ka pranuar gjithashtu një marrëveshje 20-vjeçare që e imponon atë për të zbatuar një kornizë të re organizative dhe  për të forcuar praktikat dhe politikat rreth mbrojtës privatësisë së të dhënave.

Marrëveshja kërkon që Facebook të bëjë disa ndryshime të mëdha strukturore, siç shpjegohet më poshtë, që do ta mbajë përgjegjësinë për vendimet që merr për privatësinë dhe informacionet rreth përdoruesve të saj.

“Urdhri kërkon që Facebook të ristrukturojë qasjen e tij ndaj privatësisë nga niveli i bordit të korporatës dhe të krijojë mekanizma të fuqishëm të ri për të siguruar që drejtuesit e Facebook të jenë përgjegjës për vendimet që ata bëjnë për privatësinë ” Tha FTC në një deklaratë për shtyp.

“Ne kemi rënë dakord të paguajmë një gjobë historike, por edhe më e rëndësishme, ne do të bëjmë disa ndryshime të mëdha strukturore në atë se si ne ndërtojmë produkte dhe drejtojmë këtë kompani”, tha në një deklaratë CEO i Facebook, Mark Zuckerberg.

“Si pjesë e kësaj zgjidhjeje, ne po i sjellim kontrollet tona të privatësisë më shumë në përputhje me kontrollet tona financiare sipas legjislacionit Sarbanes-Oxley. Drejtuesit tanë, përfshirë mua, do të duhet të vërtetojnë se e gjithë puna që mbikëqyrim i plotëson angazhimet tona të privatësisë. “

“Arsyeja që unë i mbështes ata është se unë besoj se ata do të zvogëlojnë numrin e gabimeve që bëjmë dhe do të na ndihmojnë të sigurojmë mbrojtje më të forta të privatësisë për të gjithë”.

Shpërndaje në

U Kopjua