Live

Hakeri vjedh të dhënat e miliona bullgarëve, me pas e dërgon atë në mediat lokale.

14:20 / 22 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Shteti Bullgar javën qe lamë pas ish cak i sulmit me te madhe kibernetike qe ka hasur deri me tani sa i përket sigurisë kibernetike.

Baza e të dhënave të Agjencisë Kombëtare të të Ardhurave të Bullgarisë
(NRA), u sulmua me datën 15 korrik. Ku kjo datebazë ju dërgua gazetarëve
lokal, e cila  shpërndahet në forumet e piraterisë.

Shkarkimet në bazën e të dhënave të hakuara janë ndarë nga një haker i
njohur si Instakilla, që besohet të jetë duke operuar jashtë Bullgarisë.

Sipas burimeve te  Kosova.LIVE tregojnë se baza e të dhënave përmban të dhënat personale të 5 milionë shtetasve e cila përmban 57 dosje, 10.7 GB, dhe mban informacione personale dhe financiare në përputhje me atë që gazetat bullgare raportuan të merrnin gjatë fundjavës.

Përveç këtyre informacioneve kishte pasur dhe informacionet  te tjera qeveritare të cilët janë gjendur ne atë datebazë.

Haker i dyshuar u arrestua por me pas u lirua ne procedurat e vazhdimësisë.

Shpërndaje në

U Kopjua