Live

Informacionet personale të 200,000 personave të platformes “1111 Job Bank” u zbuluan në forume online

19:31 / 22 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Hakerët fituan akses në një server të vjetër që përmbante të dhënat personale të aplikantëve të punës të cilat datuan gjatë tetë vjetëve.

Gjithqka filloi kur një haker fitoi qasje në të dhënat private të pothuajse 200,000 përdoruesve të një vendi pune me bazë në Tajvan ‘1111 Job Bank’ dhe i morri ato në një forum piraterik me bazë në SHBA.

Hakeri që shkon nën dorezën ‘tomholland’ publikoi të dhënat e vjedhura në forumin “RaidForums” . Ky forum hakimi kërkon regjistrimin ose pagesën për të hyrë në të dhëna të fshehura, megjithatë. Ai deklaroi në forum se kishte informacione personale për njerëzit nga Makau, Hong Kongu, Singapori, Kina dhe Tajvani.

Pas zbulimit, 1111 Job Bank filloi të punojë me autoritetet lokale për të hetuar incidentin. Ajo me pas kishte angazhuar KPMG dhe ZUSO Gjenerimi Co , për të ju ndihmuar rreth hetimit dhe çështjeve të tjera të sigurisë kibernetike.

Çfarë informacioni u zbulua?

Informacione personale përfshirë:
numrat e kartave të identitetit të aplikantëve të punës, emrat e plotë, datat e lindjes, adresat e emailit, numrat e telefonit, adresat postare dhe historia e punës.

Cili ishte reagimi?
Henry Ho, nënkryetar i ” 1111 tha se “Ne do të marrim përgjegjësinë për kompensim për ata që janë prekur nga rrjedhja e të dhënave”, raportoi Taiwan News.

Shpërndaje në

U Kopjua