Live

Kina monitoron rrjetin e internetit në Evropë

19:55 / 27 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Gjate muajit qeshorë trafiku i internetit i Evropës  u monitorua në mënyrë misterioze përmes serverëve kinezë për rreth dy orë javën e kaluar, duke bërë që disa përdorues të telefonisë celulare të raportojnë rreth shpejtësisë  të ngadalte.

Disa nga rrjetet më të mëdha të telefonisë mobile , duke përfshirë Swisscom të Zvicrës, KPN të Holandës dhe Bouygues Telecom dhe Numericable-SFR të Francës, kaluan infrastrukturën e rrjetit që i përkiste kompanisë shtetërore China Telecom, një nga ofruesit më të mëdhenj të internetit në vend.

Incidenti rezultoi në kompensimin e rreth  rrjetëzimit te rrugëve të internetit që dilnin nga Evropa, sipas Doug Madory, një analist i sigurisë në firmën softuerike të SHBA, Oracle, i cili së pari raportoi për incidentin.

Ky ndryshim i të dhënave preku rreth 368 milionë adresa IP në Evropë. Kjo do të thoshte se çdo të dhënë të pa enkriptuar  mund të ishte parë dhe ndoshta infektuar nga ndonjë virus.

Shpërndaje në

U Kopjua