Live

Kujdes nga Ransomware më i ri .MTOGAS

20:34 / 13 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Çfarë është Mtogas ?

Një tjetër rasomware i panjohur që është shfaqur gjatë 24 orëve te fundit,arrin te inkripton te dhënat e juaj dhe quhet Mtogas.Ky arrin tek të dhënat që janë të rëndësishëm në kompjuterët e juaj dhe mënyra e vetme për t’i bërë ato përsëri të përdorshme është përmes një çelësi unik, përmes një pagese prej $980.

Ka prapashtesën .nasoh .

Ku përqendrohet ky virus ?

Të dhënat e vetme që nuk përqendrohen zakonisht llojet e këtill te ransomwareve janë në lidhje me proceset e Windows( %AppData%, %Temp%, %Local%, %Roaming% or %SystemDrive%.). Nëse ky virus arrin të rrëmbejnë regjistrat dhe file .llll ose file-at e sistemit, i gjithë sistemi juaj mund të mos ngritet.Fatkeqësisht, dhjetëra file-a të tjerë mund të kodohen me AES-256, të cilat dihet se janë shumë të vështira për t’u thyer. Nëse nuk ndërpritni procesin e kriptimit ndërsa ai është ende në vazhdim, duhet të prisni të humbni mundësinë e përdorimit të të gjitha dokumenteve, materialeve multimediale, bazave të të dhënave, projekteve, shënimeve(jpg,png,mp4,etc)

Ky lloj i Ransomware vjen ne disa mënyra:
1)Si një file “.exe”,madje kopjon disa sjellje(behavior) qe i përshtatet shumë antiviruseve te ndryshëm .
2)Mund te dërgohet përmes nje email.
3)Nëse klikoni në linke që janë te lidhurat me ndonjë reklame te dyshimit ato mund të transferoheni në faqet me qëllim të që të merrni ketë virus .
4)Opsione të tjera që infeksioni të ndodhë përfshijnë spam në rrjetet sociale ose përmes file e-sharings.Meqenëse hakerat po bëhen gjithnjë e më të zgjuar me çdo ditë, këshillohet të keni një program të fuqishëm sigurie që shfytyronte AI dhe ML mund t’ju mbrojë nga këto kërcënime.

Shpërndaje në

U Kopjua