Live

“Lion King”, 1.3 miliardë $ në 24 ditë, thyen rekord fitimesh

16:30 / 12 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Prodhimi më i fundit i Disney-t, “Mbreti Luan” thyen rekordet. Vetëm 24 ditë pas premierës botërore, filmi ka siguruar fitime në rang global prej 1.334 miliardë dollar, vetëm nga shitja e biletave në kinema.

Në vetëm 3 javë, riprodhimi modern i “Mbretit Luan” ka tejkaluar të ardhurat e filmit “E bukura dhe bisha” apo të filmit të animuar “Frozen”.

Edhe pse tërësisht i animuar, Mbreti Luan është pëlqyer në të gjithë botën edhe nga të rriturit, që e shohin edhe si një film me aksion apo si një dokumentar të Disney dedikuar natyrës.

“Mbreti Luan” ka tejkaluar me fitimet e siguruara edhe suksesin e “Jurasic Park”, “Star Wars” dhe “Harry Potter” duke u shndërruar në “musical” më të madh të të gjitha kohërave.

Për filmin zërat kanë dhuruar artistë si Beyonce e Seth Rogen.

Shpërndaje në

U Kopjua