Live

Mos paguj Ransomware!

10:11 / 15 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Në Korrik, Europol festoi përvjetorin e tretë të iniciativës së tij No More Ransom, duke njoftuar se partneriteti publik-privat kishte ndihmuar më shumë se 200,000 viktima të ransomware të rikuperojnë file-at e tyre duke përdorur online tools në internet.Sipas European Union’s police agency, kanë ju kanë kursyer viktimave te prekur nga ransomware rreth 108 milion dollarë.

Programet për No More Ransom janë në dispozicion për të gjithë.Njerëz nga 188 vende kanë vizituar faqen e internetit të projektit gjatë tre viteve, me gati 10 përqind të këtij trafiku që vijnë nga Shtetet e Bashkuara, sipas të dhënave të mbledhura nga Qendra Evropiane e Krimit Kibernetik.

Mungesa e ndërgjegjësimit të publikut mund të jetë një arsye që viktimat e ransomware në Shtetet e Bashkuara shpesh janë të gatshëm të paguajnë sulmuesit e tyre në mënyrë që të rimarrin kontrollin e fila-ve të tyre dhe sistemeve kompjuterike. Vetëm në qershor, dy qytete në Florida – Riviera Beach dhe Lake City – ranë dakord të bëjnë pagesa të shpërblimit të Bitcoin me vlerë afërsisht 600,000 dollarë.

Por sa herë që një viktimë paguan qindra mijëra dollarë për një krimin kibernetik, pagesa forcon besimin e kriminelëve në modelin e biznesit të tyre. Për këtë arsye, është thelbësore që viktimat të ndalojnë pagimin e këtyre shpërblesave për ransomware.

Shpërndaje në

U Kopjua