Live

Qyteti i Napolit humbet me mijëra dollar nga sulmi Phishing

09:18 / 05 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Qyteti i Napolit thotë se sulmi në internet që rezultoi në humbjen e 700,000 dollarëve ishte një strategji e “sofistikuar” e phishing.

Fondet u paguan në një llogari bankare të rreme që sulmuesi e siguroi ndërsa paraqiste si një përfaqësues nga Wright Construction Group, i cili po bënte punë në infrastrukturë në Rrugën e Tetë Jug në qendër të Napolit, sipas një njoftimi të lajmeve.

Përfaqësuesi i qytetit Charles Chapman tha se sulmi, i cili aktualisht është nën hetim penal, ishte një incident i izoluar dhe nuk ka ndikuar në sistemet e të dhënave të qytetit.

Sistemet e të dhënave të qytetit janë të sigurta ,” tha ai në një deklaratë. “Ky sulm nuk ishte sulm përmes malware ose ransomware dhe nuk u bë asnjë shkelje e të dhënave. Qyteti ka dhe do të vazhdojë të bëjë përmirësime në sistemet tona të teknologjisë së informacionit.

Zëdhënësi i qytetit David Fralick tha që qyteti planifikon të mbajë një konferencë për shtyp me më shumë detaje në lidhje me sulmin.

Shpërndaje në

U Kopjua