Live

Ransomware godet qendrën e shëndeti Park DuValle

20:19 / 27 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Qendra e Shëndetit Park DuValle ka paguar një shpërblim prej $ 70,000 pas një sulmi ransomware në qershor. Qendra shëndetësore kishte pësuar një sulm tjter përmes ransomware  më herët në prill 2019. Megjithatë, ajo kishte arritur të rivendoste sistemet e prekura pa paguar shpërblimin.

Sipas deklaratës së Elizabeth Ann Hagan-Grigsby,(drejtoresha e Park DuValle)tha se nuk ka qenë në gjendje të hyjë në dosjet e saj për caktimin e  terminëve rreth pacientëve që nga data 7 qershor 2019, për shkak të sulmit të ransomware.

Më tej, katër klinika të qendrës shëndetësore nuk kanë qenë në gjendje të bëjnë caktimin e terminëve për shtatë javët e fundit. Për shkak të dështimit për të bërë takime klinikat duhej të mbështetej në historinë e pacientëve për trajtimet dhe medikamentet e mëparshme.

Kjo është gjithçka. Kjo ishin shënimet mjekësore, informacionet e kontaktit, informacionet e sigurimeve shëndetësore, çdo gjë rreth një pacienti … gjithçka është zhdukur “, tha Hagan-Grigsby,

Shpërndaje në

U Kopjua