Live

Reagojnë Kombet e Bashkuara për sanksionet e SHBA-ve për Venezuelën

10:02 / 09 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Sanksionet të cilat janë vendosur nga ana e Shteteve të Bashkuara të Amerikës për Venezuelën, janë kritikuar nga Shefi I Kombeve të Bashurara për të drejtat e njeriu.

Këto sanksione kanë për qëllim grupimin e disa llojeve të presioneve për tërheqjen e Presidentit Nicolás Maduro.

Sipas ish-president të Kilit, këto sanksione janë “jashtëzakonisht të gjera”dhe godasin shoqërinë.

E në anën tjetër, këto masa ngrijnë pasuritë e qeverisë së Venezulës në SHBA dhe ndalojnë transaksionet tregtare.

Nga Qeveria e Venezuelës përmes një deklarate thonë : Kemi vëzhguar sesi lideri i opozitës feston, mbështet aksione të dëmshme ndaj vendit tonë. Sanksionet e SHBA-së janë veprime të dëmshme për sovranitetin e kombit tonë.

Shpërndaje në

U Kopjua