Live

Tahiri: Lugina të mos mbetët vend i dëshpërimit dhe shpopullimit

11:42 / 05 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Ministri në dorëheqje i Drejtësisë, Ableard Tahiri, ka thënë të hënën në Prishtinë se Lugina e Preshevës nuk mund të mbetët luginë e dëshpërimit dhe e shpopullimit. Këto komente ai i bëri pas takimit me kryetarin e Këshillit Nacional të Shqiptarëve në Luginë të Preshevës, Ragmi Mustafa.

 “Ne e kemi obligim që ndaj kësaj pjese të banuar me shqiptarë, të stimulojmë zhvillimin ekonomik e social dhe kultivimin akoma më të fuqishëm të lidhjeve tona kulturore”, ka shtuar i pari i drejtësisë.

Abelard Tahiri nuk ka përmendur idenë e presidentit Thaçi për bashkimin e Luginës me Kosovën.

“Republika e Kosovës aspiron relacione të shëndosha me vendet fqinje, dhe trajtimi i popullsisë shqiptare brenda këtyre vendeve, është kapitulli më thelbësor që do përcaktojë këto relacione”, ka thënë Tahiri

Shpërndaje në

U Kopjua