Live

Trojan Clicker infekton mbi 51.7 milion përdorues Android

11:19 / 13 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Malware është shpërndarë përmes 34 aplikacioneve në lidhje me fjalorët, hartat në internet, audio player, skanuesit e barkodit dhe programeve të tjera.

Aplikimet që mbajnë trojan nuk reklamohen vetëm nga Google Play Store, por ai gjithashtu shpërndahet përmes faqeve të tjera.Një version i ri i trojan Clicker me emrin Android.Click.312.origin është gjetur duke infektuar mbi 51.7 milion përdorues.

Zbuluar nga studiuesit , trojan dërgon informacionin e mëposhtëm në lidhje me pajisjen e infektuar në serverin C2 sapo të fillohet:
Prodhuesi dhe modeli i mobilit
Versioni i sistemit operativ
Lokacioni i përdoruesit dhe gjuha e sistemit të paracaktuar
Lloji i lidhjes në internet
Parametrat e ekranit
Zona kohore
.

Google në lidhje me këtë trojan ka arritur ti heq disa nga këto aplikacione.

Shpërndaje në

U Kopjua