Live

Trump ndihmon presidentin e Kinës, sugjeron “Takim Personal”

10:42 / 15 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Pas protestave në Hong Kong ka reaguar edhe presidenti i SHBA Donald Trump i cili me anë të rrjetit social Twitter I ka sugjeruar homologut të tij Xi Jingping një takim personal për të biseduar rreth zgjidhjes së kësaj qështjeje.

“Un skam aspak dyshim që nëse presidenti Xi donte ta zgjidhte këtë problem shpejtë dhe njerëzisht, ai mund t’ia dilte”-postoi Trump i cili dha edhe mundësinë e një takimi personal në mbyllje të asaj që shkroi.

Ky reagim I presidentit erdhi pas disa javëve të përleshjeve të herë pas herëshme në mes protestuesëve pro-demokratik dhe policis në Hong Kong, e gjitha kjo nisi si pasoj e ligjit tashmë jo-funksional të ekstradimit që do lejojë të dyshuarit me nacionaitet kinez të gjyohen vetëm brenda territorit Kinez.

Një nga datat e mundura për të ndodhur një takim mes dy presidentëve është data 17 Shtator kur dhe do fillojë Asambleja vjetore e Shteteve të bashkuara në New York.

Shpërndaje në

U Kopjua