Live

Zvicra ofron para për hakerat që mund të thyejnë sistemin e tyre të votimit elektronik

16:34 / 01 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Qeveria zvicerane kishte ofruar deri në 44,000 euro për hakerët që mund të zbulojnë dobësitë në sistemin e tyre të votimit elektronik.

Hakerëve ju kishte dhënë mundësia që të kërkojnë dobësi gjatë një votimi të cilin e kishin si një provë për një periudhë prej katër javësh.

Hakerët do të marrin ndërmjet 44,000 € për manipulimin e votave në një mënyrë që është e padukshme, dhe 17,600 € për manipulimin e votave në një mënyrë që do të zbulohej nga mbikëqyrësit e votimit elektronik.

Sasi më të ulët të parave do të shpërndahen për hakerat që mund të shkelnin privatësinë e votuesve dhe të depërtojnë në serverë.

Shpërndaje në

U Kopjua