Live

5 gjërat që nuk duhet ti bëni pas ngrënies

16:55 / 31 Korrik 2019

Nga Kosova Live

A e dini se disa gjëra që bëjmë pas ngrënies mund të sjellin pasoja të rënda në shëndetin tonë?

Të flini menjëherë pas ngrënies

Të shkoni në shtrat ose të fleni menjëherë pas ngrënies shpesh mund të shkaktojnë siklet, gazra dhe gjumë të keq. Studimet tregojnë se njerëzit që shkojnë në shtrat disa orë pas ngrënies kanë më pak shanse të vuajnë nga një goditje në tru ose sulm në zemër

Pirja e duhanit

Fatkeqësisht, ky është një zakon jashtëzakonisht popullor në mesin e duhanpirësve. Studimet kanë thënë që dëmtimi nga një cigare pas ushqimit është i njëjtë me pirjen e 10 cigareve në të njëjtën kohë

Mos bëni dush

Kur bëjmë dush, gjaku ynë nxiton në duar dhe këmbë, që do të thotë se ka më pak rrjedhje gjaku në stomakun tonë, duke çuar në paaftësi të trupit për të thithur përbërësit e nevojshëm.

Ngrënia e Frutave

Frutat është më së miri të konsumohen në stomak bosh, jo pas një vakti të madh ushqimi. Stomaku ka probleme në tretjen e frutave që do të thotë se nuk do të merrni lëndët ushqyese thelbësore!

Pirja e çajit

Nëse pini çaj menjëherë pas ngrënies, po parandaloni që trupi juaj të thith hekurin nga ushqimi. Thithja e hekurit zvogëlohet me 87% dhe mund të rezultojë në anemi, lëkurë të zbehtë, duar dhe këmbë të ftohtë, marramendje dhe humbje të oreksit.

Shpërndaje në

U Kopjua