Live

Vendet më të mira dhe më të këqija në aeroplan

18:40 / 13 Nëntor 2022

Nga Kosova Live

Kur rezervoni një fluturim, është e rëndësishme të zgjidhni ndenjësen e duhur

Pas dekadash udhëtimi nëpër botë si stjuardesë, Beth Windsor ndan vendet e mira dhe të këqija në aeroplan.

Edhe detajet më të vogla – të tilla si afërsia me daljet, kuzhina ose tualeti mund të kenë një ndikim të madh në përvojën e udhëtimit. Dhe këto janë vendet më të mira dhe më të këqija për t’u ulur në një avion:

Vendet më të mira për t’u ulur në aeroplan

Radhë në dalje emergjente

Këto ndenjëse zakonisht vijnë me një tarifë shtesë, kështu që ka më pak gjasa që dikush të ulet pranë jush këtu. Ato janë të shkëlqyera për pasagjerët e gjatë pasi ofrojnë më shumë hapësirë për këmbët.

Vendet pranë dyerve zakonisht janë të ftohta për shkak të ajrit të jashtëm. Ju gjithashtu duhet të pranoni të përdorni dyert e daljes dhe të ndihmoni pasagjerët e tjerë në rast urgjence.

Rreshti pranë daljes është vendi ku udhëtarët mblidhen më shpesh gjatë fluturimit për të shtrirë këmbët.

Gjatë ngritjes dhe uljes, duhet të vendosni të gjitha sendet tuaja në ndarjen e sipërme.

Rreshtat me dy ndenjëse

Disa avionë janë projektuar që të kenë dy ndenjëse me radhë (një pranë dritares dhe një në korridor), duke lejuar më shumë hapësirë mes jush dhe shokut tuaj.

Pjesa e përparme

Ulja në pjesën e përparme të avionit shpesh bën një udhëtim të qetë.

Ekuipazhi zakonisht fillon të shërbejë ushqim dhe pije në rreshtat e parë përpara se të lëvizë drejt pjesës së pasme të avionit, duke e bërë më të mundshme që ju të jeni në gjendje të zgjidhni vaktin tuaj në vend që të detyroheni të merrni atë që ka mbetur.

Shpërndaje në

U Kopjua