Live

Yoga për fytyrën: Me këtë ‘stërvitje’ mund të dalloni vërtet ndryshime!

18:17 / 20 Nëntor 2022

Nga Kosova Live

“Face yoga” apo ushtrimet e fytyrës janë jo pak të njohura në rrjetet sociale. Dhe, disa prej tyre, nëse bëhen siç duhet, mund të sjellin me të vërtetë rezultat. 

Koko Hayashi, eksperte e “face yoga”, thotë:

“Ne dimë se ushtrimet janë të rëndësishme për muskujt në trupin tuaj, kështu që pse jo edhe për fytyrën? Ajo ka gjithashtu shumë muskuj, të cilët janë përgjegjës si për krijimin e shprehjeve të fytyrës ashtu edhe për aktivitetet e përditshme si të folurit dhe të ngrënit.”

Hayashi i kategorizon këta muskuj në dy grupe: “të fjetur”, muskuj që nuk janë aq aktivë dhe muskuj “pune”, të cilët, siç e merrni me mend, janë vazhdimisht të angazhuar.

Qëllimi i “face yoga” ose ushtrimeve të skulpturimit së fytyrës është aktivizimi i muskujve më të fjetur dhe relaksimi i atyre që janë të mbingarkuar. 

Një mënyrë falas dhe e shpejtë për ta arritur këtë? Lëvizjet e mëposhtme:

1. Cheek squats

2. Eye lift

3. Neck toning

Shpërndaje në

U Kopjua