Live

Borrell: Kemi marrëveshje për planin implementues

23:16 / 18 Mars 2023

Nga Vahide Zejnullahu

Ka përfunduar me marrëveshje takimi trepalësh në Ohër mes kryeministrit të Kosovës, Albin Kurti dhe presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, nën ndërmjetësimin e përfaqësuesve evropianë.

Pas këtij takimi, përfaqësuesi i lartë i BE-së, Josep Borrell bëri të ditur lajmin.

“Sot u pajtuam se si do zbatohen marreveshjet e arritura mes Kosoves dhe Serbise”,tha ai.

“Për nenin 7 – Kosova është pajtuar që të fillojë menjëherë, dhe kur them menjëherë, them menjëherë, negocimin për të vendosur aranzhimet dhe përgatitje për të siguruar një nivel të mirëfilltë të vetëmenaxhimit të komunitetit serb”, ka thënë Josep Borrell pas takimit 12 orësh ndërmjet Kurtit dhe Vuçiqit në Ohër.

Neni 7 është diskutuar në opinionin kosovar si neni që lejon krijimin e Asociacionit në Kosovë.

Shpërndaje në

U Kopjua