Live

Çka është Bitcoin?

11:38 / 01 Gusht 2019

Nga Kosova Live

Bitcoin është një formë e re parasë , një monedhe dixhitale e decentralizuar. Kjo do të thotë se nuk kontrollohet nga askush dhe mund të përdoret nga të gjithë. Bitcoin prodhohen gjatë një procesi qe quhet “Bitcoin Mining” duke përdorur një program kompjuteri. Ky program është falas dhe mund ta shkarkoj kushdo. Programi u krijua ne vitin 2009 nga nje person me pseudonimin “Satoshi Nakamota” identiteti I te cilit nuk dihet akoma. Por kjo nuk ka rendesi pasi programi eshte “open source” dhe mund te shikohet nga cdo njeri. Per momentin egzistojn rreth 17,850,700 BT milion Bitcoin, por numri I tyre eshte I limituar. Numri maksimal I tyre eshte 21 milion.

Per cfare mund te perdoret Bitcoin?
1. Për te transferuar para në cdo vend te botës, transfertat e parave me moneygram ose me anë të bankës kan tarif shtesë deri ne 10%. Ndërsa transfertat e Bitcoin jan falas, dhe mund të transferosh sa të duash dhe ku të duash.
2. Nëse zotëron bitcoin mund të blesh produkte online me bitcoin me çmim shume herë më te ulet se çmimi në euro apo dollar.
3. Si investim. Mund të blesh disa bitcoin, dhe ti shesesh pas disa muajsh me çmim me te larte.

Shpërndaje në

U Kopjua