Live

HAKERET KEQ TE MOTIVUAR MUND EDHE TE NA MBYSIN!

15:31 / 22 Korrik 2019

Nga Kosova Live

Tashme jetojme ne nje Epoke Digjitale, ku pjesen me te madhe te diten e kalojme prane kompjuterit apo telefonit, duke procesuar dhe ekzekutuar te dhena elektronike, po flasim per nje epoke ku Lufta, Automjeti, Telefoni, Shtepia, Monedha, Mjekesia quhet Lufta Kibernetike, Telefoni I Mencure, Shtepi e Mencure, Bitcoin dhe Operacionet Mjekesore te Kontrolluara nga Largesia. Ne kete artikulle kemi per qellim te vetedijesojme masen e gjere sa e rendesishme ne kete epoke eshte Siguria Kibernetike.

Ata mund te menaxhojne nga largesia me automjetin tone?

Ne njeren nder konferancat me te medha te sigurise ‘BlackHat’ hulumtuesit e sigurise kibernetike te orientuar ne automatike, Charlie Miller dhe Chris Valasek prezantuar serin e re te sulmeve kunder Jeep Cherokee 2015. Vitin e kaluar nga largesia kane hakuar dhe paralizuar sistemin e makines perderisa automjeti ka qene duke levizuar ne Autostrad. Duke derguar me mesazhe hartuese ne form te sigurt ne rrjetin e brendshem te automjetit apo ne CAN linjat, tashme hulumtimin e tyre e kan plotesuar me truqet e reja te menaxhimit te shpejtesise, apo perdorimin e pakontrolluar te frenit te makines. Perderisa drejtuesi I automjetit kerkon nga hakeret qe te ndalin testimin ngase eshte e rrezikshme ndalja e motorit te makines ne autostrade, hakeret ia kthejne ne form satiri ‘T’i nuk do te duhet te ishe duke biseduar ne linje telefonike me ne, ngase tashme do te duhesh te ishe i vdekur’.

https://www.youtube.com/watch?v=AdZ8nx6nRfA

Shpërndaje në

U Kopjua