Live

Investimi Indian prej 4 miliardë dollarë Indian në ruajtjen e baterive

14:20 / 29 Korrik 2019

Nga Kosova Live

India është e gatshme të investojë 4 miliardë dollarë në ngritjen e katër objekteve të ruajtjes së baterive për “Tesla Gigafactory India”. Frymëzimi për krijimin e një fabrike të madhe të prodhimit dhe magazinimit të baterive është marrë qartë nga Tesla Gigafactory e vendosur në Nevada, SHBA.

Tesla ka filluar të punojë në fabriken e saj me te fundit  Gigafactory e në Shangai, Kinë. Aktualisht, në Indi nuk ka prodhues vendorë të baterive. Pothuajse të gjitha bateritë elektrike litium-ion importohen nga Kina. Gigafactories të frymëzuara nga Tesla në Indi kërkojnë të adresojnë këtë problem.

Gigafactories Tesla në Indi për të filluar  prodhimin  e volitshëm EV dhe Plani për të projektuar Gigafactories Tesla Scale kërkon të adresojë dy çështje kryesore:

1.Reduktimi i varësisë së vendit nga nafta e huaj

2. Sigurimi i nevojave energjetike në të ardhme Indinë dhe për të ulur ndotjen

Shpërndaje në

U Kopjua